Baby, you forgot looking over your shoulders!

Idag blev det till att ta Tore till skolan. Gött med moppe, man känner sig mycket friare. Dessutom gör det inget om man försover sig lite på morgonen för det tar bara någon minut till skolan.
Idag har det varit en ganska lagom dag. Varken bra eller dålig, men det var kul att träffa alla igen och prata igenom lovet.

Skrev ett biologi prov sista lektionen.
Sista frågan var typ "Varför är det inte alltid starkast som är bäst i det naturliga urvalet?" .
Jag visste inte riktigt hur jag skulle formulera mig och dessutom fanns det tid kvar, så varför inte måla istället och sedan göra små pilar och förklara? tänkte jag och var lite nöjd med mig själv.
Så där började jag rita en orm, en näbbmus, en räv och ett lejon och en bodybuilder giraff med kort hals som åt på en vinbärsbuske. Sedan målade jag ett högt träd som en vanlig giraff med lång hals åt på.
Sedan kom jag till förklaringen som jag blev jävligt nöjd med. Böev precis som jag hade tänkt mig den.
Sedan kollade jag igenom provet en gång lite snabbt och kom tillbaka till sista uppgiften ...
Då såg jag på pappret och fattade knappt själv va fan jag hade gjort. Visst fattade man svaret på frågan och den var formulerad bra, men vad hade jag tänkt med alla detaljer?
Ett lejon som äter vinbär?
En räv, orm, mus, lejon och giraff bredvid varandra?
En body builder giraff med kort hals?




I alla fall... För att ni inte ska tro att jag är dum i huvudet kommer min förklaring här;

På marken växer en buske med vinbär. Det är många olika arter som vill ha bären som mat och därför blir det en kamp om bären.
En giraff mamma föder två giraff barn. En stark och en lång. Bara en ska överleva.
Den starka giraffen vill ha vinbären på marken. Den vinner kanske över smådjuren, men den kommer aldrig klå lejonet och därför blir alla utom lejonet utan mat. Giraffen och co dör.
Den långa giraffen däremot kan nå bären som växer högt uppe i träden. Dit når inte lejonet eller något annat djur och därför kan den äta ifred, utan kamp, och överleva.

Den starka dog. Den långa överlevde. Det gäller att specialisera sig på en sak, och vara väl anpassad till miljön djuret lever i.

Med det naturliga urvalet menas att det föds fler djur än vad som överlever. De som klarar sig bäst kommer föda ungar som klarar sig bra, som i sin tur kommer föda ungar som klarar sig ännu bättre osv.
Giraffen med lång hals kommer alltså att föda ungar med lång hals, och på så sätt kommer de också kunna äta mat från träden ifred. Den korthalsade giraffen dog och på så sätt komemr det inte bli fler giraffer med korthals, eftersom de inte klarade sig särsklit bra ändå.
Det naturliga urvalet.


Någon som hängde med?
Puss




Kommentarer
Postat av: kapten katt

jag skrattade faktiskt när jag läste. och bilden <3

2009-04-15 @ 20:31:56
URL: http://kruse.blogg.se/

Kommentera

Ditt namn
Vill du bli ihågkommen?

Din mailadress

Om du har en blogg, länka här!

Kommentera mera!

Trackback