FEBER

Feber kan komma plötsligt, men varför måste den alltid dyka upp när jag minst behöver den?

Hoppas det försvinner lika fort som det kom, för den närmsta tiden framöver är fullproppad med roliga saker som jag inte får missa.


Träningslägret i Danmark förra året, minnen! <3


MIKET BRÅ

Jag har varit riktigt trött idag.
Kom ju hem ganska sent igår och kom inte i säng förrens vid tolv. Sedan vaknade jag någon timme senare av att det lät som sjutton utanför fönstret. Jag tänkte inte så mycket på det, utan försökte somna om, men vaknade efter kanske tio minuter igen av en duns som lät som en bomb.
Så jag gick ut på balkongen för attt titta efter vad det var, och då fick jag se att taket som pappa har över veden (massa stroa plåtar) hade blåst iväg och blåste runt på tomten.

Jag fick springa ner till mamma som också hade vaknat av smällen, och eftersom pappa är i Halmstad så fick jag och mamma ta på oss massa kläder och gå ut och bära plåtar. Efter drygt en halvtimme hade vi fått upp alla igen och bundit fast dem ordentligt i alla fall.
Tog ett tag innan jag somnade sedan....


Nu tänkte jag vara duktig och städa lite på mitt rum + köket.
Hade även bestämt med Emil att gå en promenad med han ikväll, men kom sedan på att mamma ska bort så jag båste vara hemma med min andra Emil. Min bror :(
Får bli en annan efetrmiddag, saknar han! <3


Fotboll

Jag kommer nog aldrig kunna beskriva vad fotbollen betyder för mig.

Kom nyss hem från vreten, därjag tränat och sedan varit på möte eftersom jag sitter i spelarrådet. Träningen gick bra och vi var 22 st så det blev spel på helplan.
På mötet började vi med prata om eknomi och på den fronten kanske inte jagär så insatt, så jag sett väl mest och nickade och mhm-ade. Sedan pratade vi  i alla fall om laget i sig,  vad folk tyckte om sammanslagningen och vad vi tyckte om spelet och så. Var riktigt kul att prata igenom allt säga vad jag uppfattade att vi "mindre" kände och även att få höra vad damerna och tränarna tyckte.

Sen när jag kom hem pratade jag och mamma om ätstörningar. Mamma berrättade om en kompis hon hade när hon gick på folkhögskolan, som hade haft anorexi

Mammas kompis: Jag tycker du är så stark som trots att du är rätt tjock alltid går runt och ler och är glad.
Mamma: Jasså? Jag har nog aldrig sett det så, eller jag tycker nog inte själv att jag är sååå tjock?
Mammas kompis: Tycker du inte? Coolt att kunna känna sig smalare än man faktiskt är! Den känslan skulle jag med vilja uppleva någongång... Du är så himla stark!
Mamma: Tack. Fast är jag så himla tjock verkligen?
Mammas kompis: ...

Stackars mami. Sååå tjock var hon inte, det finns det bildbevis på.



Nu ska jag sova.
Puss!




Skenet kan bedra?

Vaknade ganska sent, var riktigt skönt att få sova ut för en gångs skull. Nästa helg lär det ju inte bli några sovmorgonar eftersom det är träningsläger då...Men det ska bli riktigt kul!

Dagen har spenderats till att göra ingenting, man behöver sådana dagar ibland. Hjälpte mamma med maten förut bara, Schweizerschnitzel. Så himla gott, nästan lite österrike-feelings.

Nu ska jag ut i det fina(!) vädret och gå en promenad med Lisen.
Puss!


Saalbach i somras, underbart! :D

BU

Dagen har varit underbar. Började med att jag gick upp tidigt och duschade och dunkade musik, lätt bästa sättet att ladda inför match.
Vi spelade hemma mot Ekedalen och det gick helt okej. Vi hade spelet, men matchen slutade 1-1, inte helt rättvist enligt mig (och resten av laget). Men men, under första halvlek vred jag till mitt knä (SKRÄLL att jag skadar mig) så spelade inte så jättemycket. Blir doktorn på fredag, får hoppas på det bästa. Skulle jag vara tvungen att lägga fotbollen på hyllan skulle jag seriöst gå under. Det är liksom rädslan som gör ont, och inte smärtan som skrämmer. Om någon fattar?
Men tilläggas kan också att jag spelade i fram, vilket jag nog aldrig gjort förut. Gick faktiskt helt okej. Har spelat både back, mittfält och forward nu under loppet av tre matcher, det ni!

På kvällen blev det att gå hem till Mich och se på Robinsson. Släckte även under World Earth hour:n.
Lite senare kom Simon, Fredrik och Anton och då satte vi på Boogeyman. Jäklar vad rädd jag var i början, hoppas jag inte mosade Antons ben allt för mycket.
Sedan blev det en film i lite mer min och michans stajl. Om en hund med superkrafter, haha.





Nu ska jag sova och imorgon får vi se vad som händer.

Puss!


"Hej, hur är det? Jag har gift mig. Puss <3"

Kvällen blev bättre än väntat. Jag och Mich var på djupt flum humör så vi har planerat våran framtid hela kvällen. In i minsta detalj, och jag kan säga att den inte är fy skam.
Lite senare sedan gick vi ut och träffade Simon, Fredrik och Anton. Vi gick en promenad och pratade och skit, trevligt trevligt.

Nu tänkte jag lägga mig för imorgon har jag match klockan 12. Ingen sovmorgon här inte...
Är hemma match mot Ekedalen, KÖTTA!

Puss!


KÄRLEKSMIDDAG

Idag var det käreleks middag i skolan som gällde då. Skitmysigt var det verkligen, alla var jättefina.
Fick sitta bredvid Ville och det var jättetrevligt. Michan har sig allt en gentleman, drar ut stolen och allt!
Mittemot satt Ellen och Carl och jag vet inte hur många glas Carl drack. Sista gången kom kyparen (the one and only - Bengan) med en hel hink till han ;D
Annars visade väl de flesta att de hade vett och etikett i kroppen, och vissa gick in för det lite mer än andra;

"Vi har inte roligt som arbetarklassen, vi har trevligt och därför skulle jag vilja jag utbringa en skål och tacka för trevligt sällskap"

Haha, roligt att få spela över lite ibland. Sandra höll tal också, good job!
Jag lägger upp lite bilder på alla imorgon när Sandra skickat bilderna,så länge får ni nöja er med den härpå mig, Emil och Bengan.


Bengan röd, Emil brun och jag bleeeek...

men erkänn att Bengt gör hela kortet?   ;D

BTW

Just det!

När jag var hemma en sväng för att packa min väska innan jag åkte till Skövde, stod en mycket mer än helt okej snygg kille i mitt garage. Låt oss säga skitsnygg.


My heart will go on

Känslan av stark nästan bortglömd men nu åter upptäckt obesvarad kärlek (någon kanske fattar) slog mig någon gång mellan 9.00 och 10.00 idag, och den känslan som egentligen inte borde vara lycklig har jag surfat på hela dagen. Så dagen har varitden bästa på riktigt länge!

Började med ållebergs gymnasiets konsert i falköping på mogonen och herrejisses vad duktiga de var! Min Lisfis var med också så hon kan gott sträcka på sig lite ;D
Efter det blev det vett och etikett i skolan och efter det tog jag bussen in till Skövde där jag träffade Cornelia och hennes kompis Emma. Var jättetrevligt, vi tog en fika och tittade runt lite. Sedan åkte Emma hem och då blev det Limp o Corre time. Har verkligen saknat det. Sedan innan jag tog bussen till lilla Stp blev det även ben&jerrys och fixa Cornelias naglar på rese.

Hemma i Stenstorp hoppade jag av vid Sportvallen för att träna i två timmar, sedan hade jag och Mich lite allsång i duschen och nu kom jag precis hem,slut i hela kroppen.

Har vart en full proppad men underbar dag!


Kärlek är för dom, dom som har tur

Dagen har varit helt okej, har bara gjort roliga saker i skolan. Dansat idag igen, någon "Oh Susanna" ... kanske var mindre trevligt,men men.
På eftermiddagen träffade jag upp Lisen och vi fixade lite saker, sedan har jag inte gjort någonting. Det är rätt skönt ibland, att känna att man inte behöver göra något speciellt.

Imorgon blir det till Skövde och träffa Cornelia, det var sjukt länge sedan sist så det ska bli kul. Blir väl till att ta en fika och bara prata, det är det vi två är bäst på ;)
Sedan blir det bussen hem och hoppa av vid sportvallen och träna.
Får hoppas att jag hinner utan att komma för sent, men det fixar sig nog. Vi får även reda på laget till helgen på träningen imorgon, så förhoppningsvis spelar jag match på lördag förmiddag.

Puss!



Cornelia när vi var i Umeå i höstas <3

Så vad?

Dagen har varit alldeles underbart perfekt. Alva kom till mig vid halv nio så gjorde vi iordning en hejdundrande frukost. Har nog aldrig ätit så mycket en vardag, men det var riktigt mysigt.
Sedan begav vi oss till skolan lagom till tio i tio och då var det tipspromenadoch sedan lunch som stod på schemat.

Efter lunchen spelade vi volleyboll vilket blev rätt tråkigt i och med att vi höll på så länge, men kan i alla fall stolt säga att jag gick därifrån obesegrad ;D
Sedan har efetrmiddagen spenderats med mina andra hälft. Vi gjorde ett försök till sockerkaka. Ett försök som för oss innebar att den på något mystiskt sätt jäste upp och pyste ut i hela ugnen, men men vi hade lika kul för det, trots att vi fick städa. Det kanske syns på bilden. Hehe, mina ögon är inte att leka med.

Nu på kvällen har jag varit på möte med laget  och vi gick igenom nya regler för säsongen och träningslägret. Inte länge kvar nu, kommer bli jättekul!


No one like you!

SNÖ

Vaknade upp med ännu mer snö utanför rutan. Herregud, det är ju snart april, nu är det dags för kylan att ge efter....

Men men, solen lyser i alla fall, jag har sovit lite längre än vanligt, snart kommer alva hit och då blir det frukost mys, sedan blir det skolan och då är det tipspromenad och volleybollturnering, sedan slutar vi två och då blir det mys med mich och ikväll blir det regelgenomgång med laget.
Man ska nog inte klaga, men innan allt det här ska jag ta en dusch och ta på mig lite.
Ha en bra dag!


Vill ta ut Tore nu! <3

HJÄLP

Jag fick just reda på att dansen visst filmades.

Den som ser denna film lär få sig ett rejält garv och jag lär få gömma mig i några veckor(månader?). Kanske de andra som också dansade.


Kan också berätta att jag och Alva (kanske någon mer nia?) har sovmorgon imorgon, medans de andra skriver prov. Mohahha!
Så hon kommer hit imorgon bitti så ska vi göra en riktig hotellfrukost med scones och grejjer. Lär bli mys och en riktigt bra start på dagen!


Jag och Alva när vi tog mopparna till Hjo i somras. Bilden är sommar <3

med tiden blev det en dröm, en saga...

"Dina kontakter med de närmaste kan idag bli hastiga och
du kan få svårt att byta mer än några ord med dem.
Försök att avsätta litet extra tid för de som betyder mest den närmsta tiden "



Bogrens i september 08. Det var en riktigt kväll, en kväll att minnas.
Dags för lite tjejmys snart? <3

Chillidill

Skolan var skitslapp idag. Pratade sex och relationer och sådant hela morgonen och efter lunch var det salsa dans och film som stod på temat. Kan ju säga att jag och Robert ägde rätt så jäkla mycket när vi svängde höfter i aulan. Hööhö, jag är glad att detta inte filmades.
Dessutom fick jag dansa med han som höll i det och demonstrera för de andra, han kom från cuba och kunde det hela, medans jag .... ja. Jag kommer ju knappast från cuba om vi säger så, utan är mer van vid "stå-och-hoppa-och-försök-se-snygg-ut-och-trängs-bland-massa-folk-i-mörker-klockan-12-en-fredags-kväll-dansen" medans detta var i en klass för sig. Jag gjorde i alla fall det bästa av situationen och ett gott skratt kan man nog unna sina vänner :]

Efter skolan var jag helt slut och somnade i soffan och vaknade halv sju. Borde nog börja äta järn tabletter igen, så jag inte blir så förbaskat trött jämt.


R.I.P

Dagen började bra med match, vi var väl kanske inte jättetaggade men vi kämpade på bra tycker jag. Många av de som var med idag har ju aldrig varit med och spelat, och vi andra har bara spelat två matcher ihop men utifrån det tyckte jag det gick helt okej. Kom på i efterhand också att det skiljde 29 år på den yngsta och äldsta i laget idag, om jag inte misstar mig helt. Lite roligt sådär. Ellen kunde typ tälta i sin tröja.
Haha, måste säga också att jag älskar Evelinas glidtacklingar.

På tisdag blir det regelgenomgång istället för träning, det är inte så kul däremot....



På eftermiddagen kom Axel & Nisse och hälsade på. Axel var helt exalterad över att Marlena hade vunnit melodifestivalen, hon är typ hans idol. När vi var i fjällen vann hon deltävlingen och då dansade han på bordet.

Sedan har eftermiddagen spenderats till lite allt möjligt, men kvällen har varit sorglig.


lillebror <3

Bääää

Kvällen spederades hemma hos Simon med honom, Michan och Fredrik. Var ett tag sen vi umgicks vi fyra så det var jättekul. Blev en hel del prat och en skräckfilm. Hoppade till flera gånger, fast det var nog mest Simon och Fredriks fel och inte lika mycket filmens.
Åkte hem vid elva ungefär, kunde inte stanna så länge eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Men kvällen var bra och helt klart värd att göra om!


Sov sött!


Svenskt näringsliv <3

Nu har jag städat klart och piggat upp mig med lite sol och roliga klipp. Svenskt näringsliv med Henrik Schyffert i mitt hjärta alltså;

"This is the fullegubbe. He drinks everything; propplösare, avfettningsmedel...YOU NAME IT!
But todays its lilla julafton cause the sjukpension has come, and he can afford en runda inne på the system bolaget. High five Mr. Fullegubbe!"

Länk -> (http://www.youtube.com/watch?v=cGnBIOI11rE)

Älska svengelskan. Nu ska jag ta en dusch och fräsha till mig lite, sedan blir det kanske hem till Simon en sväng, men blir inte en allt för sen kväll eftersom jag har match tidigt imorgon.


Morning

Musiken på högsta volym och dammvippan i högsta hugg. Inte alltför kul, men ikväll blir det troligtsvis till att träffa Michan, Fredrik och Simon.
Lika bra att få gjort allt tråkigt, så jag kan slappna av ett tag framöver.

Puss!


Coming up soon, summer of 09


3 minutes to go

Då var jag äntligen klar med spanskan, skickade inte in i sista minuten idag. Så mycket som tre minuter tillgodo.
Nu ska jag fira med ett glas cider, naturgodis och lite vindruvor, mums. Lät det stå där nere tills jag var klar så jag skulle ha något att se fram emot, höhöhö.
Hoppas på en roligare dag imorgon. Fast jag behöver nog inte vara allt för orolig, det krävs inte mycket för att överglänsa denna dagen.
Hoppas ni har haft det roligare än jag!




Puss!

Trevligt trevligt

Det är fredag och jag sitter och skriver en jävkla spanska inlämning. Kul. Jag fattar inte att jag aldrig kan lära mig att lägga upp arbetet lite bättre. Nu blir det sitta här och uggla för att försöka få in arbetet innan 24.00.

Kul kväll?
Nej.

08.15

Nu ska jag gå till skolan. Har drama/musik idag, alltid lika kul.
Ha en bra dag!


Efter många om och men

Nu har jag bestämt mig. Det blir västerhöjd.



Känner mig rätt säker nu, och ser fram emot 3 år där.
Förlåt alla er jag gör ledsna, men bara för att jag väljer Skövde väljer jag inte bort er <3

Det osäkra före det säkra?

Ibland får man sådan där beslutsångest så man tror att man ska spricka. Oftast handlar det om vardagliga saker t.ex. när man ska köpa ett par nya skor. Man hittar två par som är exkat lika fina/bra/sköna... och man önskar att man bara hade hittat det ena paret. Vilket par man än tar, blir man ju nöjd, men man kommer ändå inte kunna bestämma sig för vilket par man ska ta.
Det är ju ganska ovesäntligt vad man väljer eftersom det bara handlar om ett par skor, och båda är bra, men alla har säkert känt känslan.

När valet däremot står mellan saker som har stor betydelse för ens framtid, går itne den känslan att jämföra. Det är så jäkla många gånger värre. Nu är det inte längre oviktigt vad du väljer, utan ditt val kommer att påverka ditt liv, ja praktiskt taget din vardag under 3 års tid.

Jag har velat fram och tillbaka i snart ett halvår om vilken skola jag ska välja nu när gymnasiet börjar. Bor man precis i mitten så är det inte så lätt. Bara man hade bot lite närmare något håll, hade valet blivit mer självklart. Om itne stenstorp hade haft sådana jäkla bra tåg och bussförbindelser hade jag liksom inte varit tvungen att välja. Fast nu är det så, och ingen annan än jag kan välja.

Jag vill ta ålleberg så därför borde jag ta Västerhöjd!

De flesta personerna jag sagt detta till har stämplat mig som idiot, så därför tänker jag inte förklara vad jag menar.



Nu ska jag träffa min andra hälft, puss!


Åh fåret Shaun, ååååh fåret shaun

Kom hem från träningen för ett tag sedan och nu har jag ätit och gjort mig iordning. Är inte ett dugg trött så antar att det kommer bli sent.
När jag kom hem från skolan la jag mig nämligen för att sova en stund, så jag skulle vara pigg på träningen, men jag "försov" mig. Vaknade två timmar senare av att Lotta ringde och sa att hon skulle hämta upp mig om en halvtimme. Så det blev till att slänga i sig lite mat och packa väskan.

Träningen gick i alla fall bra, och nu på söndag är det träningsmatch på Ållevi med a-laget. Blir stenstorps/vretens damlags andra match ihop. Så grymt kul är det! Skulle faktiskt krävas en hel del för att jag skulle byta lag nu, älskar stämningen!

I omklädningsrummet ett lager grus senare, förgitade jag allas öron med 'Jag är en bank, jag är försäkring...' låten. Den har gnagit sig in i hjärnan och vill inte komma ut igen. Försöker få fåret shaun introt på hjärnan istället, dock utan resultat. Några tips?


Puss!



i miss you quite terribly


let me love you, let me be around

Dagen idag har fortsatt följa i det positiva spåret.
Dagen i skolan var seeeeg, men inte värre än att jag klarade av det. 
Efter det blev det åka med Lisa hem, och efter den timmen i bussen ska jag aldrig mer klaga över att det är jobbigt att gå hem från skolan.
Det var vidrigt att åka buss! Det var varmt, solen sken i ögonen på en, det guppade och hoppade och jag mådde allmänt illa. Därför var jag inte mitt socialaste skick, men blev ändå en hel del snack och planerande inför framtiden.

Hemma hos Lisa åt vi först, hungriga som vi var, och sedan skrev vi en hel del på Kabbarén, tror det kommer bli jättebra!
Sedan skulle vi försöka hitta en låt att hitta som vi ska spela/sjunga på ensemblen, men det gick inte så bra. Förslag tas gärna emot!

Nu ska jag bara slappa lite och njuta av läxfriheten, puss!


Jag och Emil för typ två år sedan



trött x 100

Kom hem från träningen för en och en halv timma sen ungefär. Lika kul som alltid, var en ganska lugn träning idag och det var skönt eftersom vi alla var trötta efter helgens matcher.
Nu har jag tagit mig lite kvällsmat och pratat lite med mamma, och jag tänker krypa till kojjs ganska snart. Har inget i skolan just nu, förutom en inlämning på fredag, så nu kan man bara få leva lite.
Ska med Lisa hem imorgon också, lär bli lika kul som alltid!

Ha en bra natt, puss!


Finis Lisa, i bloggen kanske mest känd som mina goda labb-kollega, men oj så mycket mer! <3




BE HAPPY

Dagen idag har varit kanon. Helgen sitter fortfarande i och påverkar humöret positivt. Allt har gått med mig idag, och det är jag glad över.
Nu ska jag snart iväg till vreten och träna, det kommer nog bygga upp leendet lite till. Dock är inte Lisen med idag, krya på dig gums!




ang. förra inlägget

Borde nog tillägga att det inte är Sture, utan Ellens hamster Alfons på bilden. Lika söta båda två.

Sundays always come to an end

Dagen idag har varit helt okej.
Vaknade typ 10 av att  en hamster kom krypande i sängen, han hette Sture och min lillebror hade tydligen köpt honom. Välkommen till familjen din hårige tuss!
Sedan slappade jag och farmor kom på middag  vid två. Han bara slänga i mig maten och byta några ord med henne, för skulle upp till sportvallen klockan tre.
Match med U-laget mot Valtorp. Gick inte ens hälften så bra som igår, troligtsvis mest för att alla var trötta.Sen var det ju itne samma lag helelr iofs idag. Gårdagens bravader hade satt sina spår på oss som spelade igår i alla fall.
Matchen slutade i allaf all 2-1 till Valtorp, grattis!

Träning imorgon också, fattar inte hur jag ska orka. Benen känns som två cementklumpar. Tur att humöret är pepp på det i alla fall.

Nu ska jag öva konsthistoria, har prov på det imorgon.
Tjing!



Harry Potter kom med på ett hörn också, cute.





La voix

Först kommer lite bilder från igår som Michan skickade till mig;




Här är de fina priserna jag pratade om. Eller några av dem iaf. Tillsammans var det typ 60 stycken.

 Inte fy skam va? De tre främersta är mina.
Då pratar jag om 'igelkotten', 'den döde' och 'mongon'.
Hade gärna velat ha 'Grannen i Beck' men det priset gick till Evve.












En jättetrevlig kväll!

Sedan matchen idag alltså. Vi kom inte dit med högre förväntningar än att spela ihop oss, och kom hem 14 mål rikare.
Det var en geggig och blöt match kan jag säga, förstår ni inte  varför kan jag säga att en grusplan i detta vädret inte är att leka med.
De första minutrarna var vi nog lite virriga, men när första målet kom släppte det. Mål på mål åkte in, men bäst av allt var att vi verkligen kämpade och hade roligt.
En bra debutmatch för Stenstorp/Vreten. Vi har mycket att förbättra och vi behöver spela ihop oss mer, men jag känner redan nu att vi kan bli ett bra lag. Viljan finns.

Kvällen avslutades med melodifestival hemma hos Michan. La voix vann. Axel är glad, mer om det har jag nog inte att säga. Jo förresten, ugglan vann inte.



Nu ska jag sova för imorgon blir det match mot valtorp med u-laget.


Stenstorp/Vreten

ÅHÅ VAD JAG ÄLSKAR LAGET. FÖRSTA MATCHEN UTE NÅGONSIN IDAG, MOT KARLSBORG, SEGER MED 14-0.
FY FAN VAD KUL VI HADE OCH VILKEN KÄMPARGLÖD!

Nu ska jag hem till Mich och digga schlager.
Hörs sen puss!


What a wonderful day

Dagen har varit underbar och kvällen med laget har också varit underbar. Över förväntan, det var en riktigt rolig kväll.
Nu ska jag lägga mig, för har match imorgon. Men lägger ut ett mer detaljerat inlägg imorgon.
En bild på mina fina priser kan med utlovas.
Ni kommer inte bli besvikna, men bli inte avundsjuka. Jag kan säga att jag var värd dem till 100 %. Det var vi alla.

PUSS!

@ school

Ska snart ha gympa, jag och Lisa är hyfsat grymma på cirkelträning, höhö.
Hon sitter förövrigt bakom mig just nu och nynnar på äppelbo låten. Den där man spelar på fiol på skolavslutningen. Med den solen utanför försntret kan man nästan få lite sommarfeelings.
Efter gympan sedan blir det ännu en underbar NO lektion med allas våran Ann Johansson. Idag ska jag försöka hålla fingrarna i styr och inte skriva hemliga meddelanden på tavlan.

Ieftermiddag ska jag även träffa Mich, det var typ tre(!) veckor sedan sist. Inte sedan vi träffades alltså, för vi ses ju på träningarna och i skolan, men sedan vi träffades själva. Ska bli mysigt, vi har nog en hel del att prata igenom!
Sedan blir det även träning ikväll med favvo ä-isarna och laget.
Dagen kan knappast bli bättre




What have you got to do to make me love you?

Utvecklingssamtalet gick toppen och kvällen avslutades med en joggingrunda med Lisen.

Nu ska jag sova och imorrn är det redan torsdag, inte länge till fredag då. Bästa dagen.
Puss!


B som i bag, B som i box

Kom precis hem från skolan. Denna dagen har nog varit den bästa på jättelänge, det känns verkligen att våren börjar komma nu, allas humör är på topp.
Dagen började med läsningen och sedan matte. På gympan körde vi basket och jag kan väl säga att jag och linda var rätt bra, höhö. Tillsammans med alva och julia skulle jag till och med våga kalla oss benhårda.

Sedan var det lunch där vissa små ideér ploppade upp i min och Lisas huvuden. Ideér om ett fik i stenstorps, och allt eftersom dagen fortsatte växte dessa små tankar. Vi hade nämligen information i aulan om att starta eget företag i sommar. Kanske kan bli något om jag inte blir anställd på skara sommarland.

Dagen slutade som vanligt på ondsdagar med NO, och det gick hyfsat fort.
BIB som stod på tavlan behöver ju inte förklaras för inblandade, men kan ha något med inläggets rubrik att göra. Hm...




Nu ska jag och pappa iväg på utvecklingssamtal!

Slutkörd

Kom hem från träningen för en timme sedan ungefär.
Så jäkla kul, men så jäkla jobbigt!
Var grusträning på sportvallen idag. Tycker inte om grus riktigt, framför allt inte när det är lerigt, men eftersom allt annat med träningarna är kul så väger det roliga helt klart upp det tråkiga.

Det konstiga är att jag liksom inte riktigt kan deffiniera vad det är som är kul.
Kicken man får av att gå in i en närkamp, synen av hur ett hårt skott går in i mål, känslan av samarbete när passningspelet funkar eller glädjen när man vinner?
Något som är ännu konstigare är att även dåliga saker kan bli bra.
Blir man nertacklad kan man få en kick av det och spela bättre än någonsin (läs tuffare), när man missar mål blir man motiverad till att träna mer skott och så vidare... Till och med en förlust kan ibland bli bra, förutsatt att laget gjort sitt bästa. För självklart är det kul att vinna, men att laget funkar ihop och alla gör sin grej är nästan viktigare. Eller det är viktigare.

Sedan vet jag inte om det bara är fotbollen i sig som är det roliga, även om den självklart är den största faktorn.
Allt det sociala är en viktig grej. Att träffa alla och flumma och ha kul.
Att veta att man gör något nyttigt. Kunna känna sig nöjd när man tränat ett jobbigt pass.
Sedan tror jag att det är viktigt att ha något annat att fokusera på också. Nu i nian ligger nästan all vikt på skolan och betygen, och då är det skönt att några gånger i veckan släppa den fokusen och bry sig om något annat, något man tycker är roligare. Att kunna se sig själv utvecklas och bli bättre, och komma ifrån de vanliga skolkriterierna.

Nu ska jag sova, puss!


Jantelagen

Du skall inte tro att du är något

Du skall inte att du är lika god som vi

Du skall inte tro att du är klokare än vi

Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi

Du skall inte tro du vet mer än vi

Du skall inte tro du duger något till

Du skall inte skratta åt oss

Du skall inte tro att någon bryr sig om dig

Du skall inte tro att du kan lära oss något.





Jantelagen är inget man mår bra av och jag undrar vad mannen som skrev den tänkte. Det spelar ingen roll om det är en själv eller någon annan man trycker ner, så ska det inte vara.

Det är skillnad på att skryta och vara stolt.
Och som vanlig människa bör man känna själv var gränsen går, vad som är för mycket eller för lite.
Att umgås med vänner som uppskattar sig själva och som kan ge sig själva beröm, gör att man själv också får lättare till dessa saker. Det faller mer naturligt då och uppfattas som något bättre än skryt.

Istället för att blir sur eller avundsjuk om någon berättar något bra den personen gjort, borde man istället ge beröm. Nästa gång är det kanske du som har varit duktig och kan berätta, och hur mycket värmer inte en komplimang då?
Att ge beröm är att ta beröm, och jag tror att om alla skulle kunna göra detta skulle stämningen bli bättre och alla skulle växa som personer.

Det är bara spekulationer, men när man läser om debatter kring detta så får man ju sina egna uppfattningar.



Sovsött allihopa!


Everyday

Rätt Lisa, föregående (och detta) inläggs rubrik är från Felix reklamen. Den låten gör mig så jäkla glad varje gång jag hör den så jag tyckte den passade in idag.

De senaste timmarna blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det betyder inte att de blev sämre!
Tog en joggingrunda med Lisen istället för Michan, som jag ska träffa imorgon istället.
Härligt att få lite frisk luft och göra något nyttigt.
Sedan tog jag en dusch och efter det fick jag ett sms av Adam om att hans internet inte funkade. Detta innebar att han kunde inte göra Power Pointen till mitt och hans föredrag som vi ska ha imorgon.
Så det blev för mig att sätta mig och akut pilla ihop något, men det gick rätt bra och nu är det äntligen klart.



Imorgon kommer alltså resterande del av klass 9a få förmånen att lyssna till Adam och Linnéas föreläsning.
Under dessa ca 15-20 minuter kommer de tas med på en dramatisk och lärorik resa genom tiden. Det kommer pratas om medeltida författare, isländska sagor och antal rader dikterna på 1100-talet innehöll.
Missa inte detta, garanterat kunskaper för livet!


Önska oss lycka till


(Även om kanske de som ska lyssna behöver det bättre)
 



Going faster than a rollercoaster

Solen lyser och det känns verkligen som vår. Så jäkla härligt!

Idag har humöret verkligen varit på topp i skolan. Hela dagen.
Matilda och jag gjorde världens godaste bullar på HK:n och på bilden var vi flummigare än vanligt.
Emma den klanten sprutade ner hela sitt ansikte med lim och varken Lisa eller Sandra ville vara sämre, så ja, det hela slutade med limsprut och en irriterad bildlärare.
Dagen gick jättefort och som alltid blev man lika glad av att vara med tjejorna. Ett smetparty i sommar planerades. Jag längtar ;D

Nu ska jag plugga lite sedan ut och springa med Mich



skolavslutning 08

Iår komemr nog en och annan tår fällas... Kommer sakna de allihopa!


Min andra hälft är hemma







Sov gott!

2 timmar senare

Har jag hunnit 
# springa en sväng
# ge choklad till min Lisen (för att hon inte ska vara smalare än mig till sommaren)
# titta på Mia&Klara 
#  käka fruktsallad
# duscha

Nu ska jag ringa syrrisen och sedan plugga all night long


Avbrott i pluggandet

Nu blir det jogging med Lisen!



Har vi tur kanske vi blir lika snygga som vi var sommaren 06 ;D

Det som inte dödar härdar

Tråkigaste dagen så länge jag kan minnas tror jag. Har ett jävla föredrag imorgon som jag måste skriva klart, dessutom behöver mitt rum en storstädning och det är så jäkla mycket just nu bara.

Men ingen idé att sucka över det, sådant man får ta ibland. Skulle ju liksom inte vara så roligt att sabba det man slitit för nio år i skolan nu sista terminen.
Har matteprov på tisdag men efter det är det ganska lugnt ett tag sedan. Eller lugnt och lugnt, men lugnt på tråk-hållet i alla fall. Blir träning tisdag kväll, träning torsdag, träffa laget fredag, match lördag och match söndag.
Vet inte vilken matcherna jag kommer få spela, men hursomhelst kommer det bli en fotbollsvecka och det gillas.

Dessutom ska jag se till att träffa lite folk och vara social. Har inte blivit så mycket med det denna veckan, tyvärr.

Nu ska jag skriva föredrag om Dante Alighieri. Intressant. Nej.


Brother oh brother

Mamma och pappa skulle ut med några kompisar ikväll så jag hade hemmakväll med Emil!
Vi tittade på melodifestivalen men såg aldrig klart utan spelade lite guitar hero istället. Det sägs att Ugglan gick vidare? Huua.
Hade nog planerat att Emil skulle somna innan tolv så jag kunde skriva lite på mitt föredrag, men det ville han inte så vi tittade på några gamla andra avenyn avsnitt och moffade glass.
Vid två kom mamma och pappa och då la sig Emil och jag satt ett tag och pratade med dom lite. Ibland kan det vara riktigt intressant, om man pratar om livet och sådant.

Nu ska jag i alla fall sova, för det är en dag imorgon också och mycket som ska hinnas med.
Puss!



MUMS



Där är dom.

Jag svek adidas och det kändas lite surt, men dessa skor ger en sådan där "jag-vill-sova-med-dom-på-känsla" så det gick inte att undvika. Dom är oslagbart sköna och nu är dom mina.

Köpte även ett par nya jeansleggings i stan, men hann inte med så mycket mer iom att jag befann mig på stadium ett bra tag. Hehhe, provade nog varenda sko i hela deras sortiment. Är ju nästan plattfot så har svårt att hitta skor som passar min fot, sedan är man ju inte neka att man är lite kräsen och.


skuuuuvde

Nu åker jag till Skövde med mamma. Hoppas på att hitta några sköna fotbolls skor.



Jag och mich innan en seriematch förra våren

Baby, goodbye

Skolan idag gick fort och jag kom inte på att det var fredag förrens näst sista lektionen, så blev överlycklig då.
Skrev två prov som gick okej.
Hade ju tänkt att våldsgästa Lisen med diverse överrakningar men den tönten var inte hemma. Hon får skylla sig själv.


Fin Lisen <3

Imorgon blir det till stan med mamma och köpa nya fotbollsskor. Tjiho.

Ikväll får jag se vad som händer. Har inget speciellt betämt så tänkte ta en joggingtur snart och sedan lägga mig i ett varmt bubbelbad. Göra lite ansiktsmask och skit, man behöver faktiskt vila-upp-sig-dagar när man går i nian. Det är inte lätt, eller det skulle kunna vara lätt, men det beror ju helt på vad man själv sätter för krav på sig. Vill man hinna med skolan, fotboll och kompisar blir dagarna stressiga.

Puss!


Underskatta aldrig tanters förmåga att idrotta

Tant gympan var elt okej och faktiskt rätt jobbig. Tanterna stod i som sjutton och hopaps och skuttade. Nu har jag duschat och tagit en kopp te och bara slappat lite, snart ska jag plugga lite so som jag har prov på imorgon.
Imorgon blir det hem och städa lite efter skolan, skriva lite föredrg och sedan funderar jag på att våldsgästa Lisen. Det är alltid trevligt. Att bli våldsgästad av mig alltså.

Idag började vi läsa om genetik på biologin. Det var faktiskt riktigt intressant. Man skulle tänka efter vilka egenskaper man fått från sin pappa, sin mamma och vilka man inte hade ärvt från någon.
Det var ganska knepigt, man tänker ju mest på utseendet när det gäller sådant, men till slut kom jag i alla fall fram till;

Mamma
Av henne har jag ärvt det sociala. Att kunna prata med och inför folk och sådant.


Pappa
Av pappa har jag mer ärvt tänket. Intresse för hur saker fungerar och sådant.


Det är svårt att tänka så här när man bara får en sådan fråga helt plötsligt. Listorna kan nog göras långa om man bara tänker till ordentligt, men detta räcker för mig. Prova själva?




@ school

Sitter i skolan och har allmänt roligt.
Försov mig imorses, men jag vet inte om jag kan kalla det "försovning" längre eftersom det har blivit min vanliga uppstignings tid.
Hann i alla fall upp till gd i tid där det blev fotbollstennis.
Nu har jag haft en underbart lärorik spanska lektion och en dramatisk religons fyrtiominutare.

Nu väntar jag på att gympan ska börja, kan hoppas på att Claes glömt bort att jag itne gjort gympa provet.
Ikväll blir det tant-gympa med mamma, för att hålla igång lite höhö.




Typ enda bilden jag hade på skoladatan. Jag vet inte när elelr till vad den använts, några förslag?

Oh happy day

Humöret fortsätter glänsa.

Kom just hem från träningen och var lika glad som alltid efter träning, om inte ännu gladare. Alltid lika gött att få träna av sig lite och träffa alla goa människor, dessutom var det en riktigt kul träning.

Skolan var också okej idag, är stressigt med alla prov jag har på lager nu men annars går skoldagarna fort. Idag gjorde jag en rebus till lisa på kemin



Kan ni lösa den?

Nu ska jag ta mig en kopp varm oboy och krypa ner under en filt. Jag är frusen som sjutton.
Mina fotbollsskor är förövrigt pajj. Hel pajj. Hela sulan har lossnat så lördag blir det till att köpa nya, det är aldrig fel.

Sov sött och färvänta eringet fjällen inlägg, jag orkar inte och ni vill väl ha en pigg limpa?


Girl power!

"Jag är en stark  och självständig kvinna, som klarar mig utan bekräftelse genom förhållanden"

Detta sades idag av min kära labb-vän och väninna Lisa. Citatet var taget ur en okänd tecknad film, förmodligen någon lite halvweird från disney channel. En sådan där film som mest sänds för att fylla ut tiderna mellan kejsarens nya skola (som Lisa förövrigtär ett fan av) och Kim Possible.
Budskapet är iallafall glasklart och ett motto som kör över alla negativitet.

Varför gråta över en kille som inte gråter över en tillbaka, nepp. Nu är det snart vår och idag har snön smält bort. Upp med humöret och lev lite.

Det är ju trots allt skillnad på att leva och att hålla sig vid liv.




 

See you Choelec Boóm

Jag borde nog klassas som sveriges dåligaste bloggare. Jag har lovat och lovat att komma med ett långt fjällen-inlägg, och varje kväll har jag skjutit upp det.
Förlåt alla som tycker det är intressant, men ikväll, ikväll ska jag verkligen försöka!
Det är bara det att det är så himla mycket i skolan nu, minns knappt när vi hade så här mycket senast... Dessutom har det hänt en hel del annat ,på bara de här dagarna sedan jag kom hem.

Trots all stress och krav och mojs så är jag riktigt happy, vilket framgår på bilden nedan. Det var så himla kul att träffa alla igen idag och jag kände nog inte hur mycket jag saknat dom förren jag fick se dom.
Skoldagen gick hyfsat fort och vi flummade mest hela tiden. På syslöjden blev det prata förlossning istället för att jobba, men det var ganska intressant det med.

Nu ska jag plugga och senare ikväll funderar jag på att gå ut och springa en sväng. Vore bra på alla sätt och vis. 

Frisk luft
Bränna fett
Träna kondisen

Nyttigt att springa, så satans tråkigt bara, men man kan ju känna sig nöjd efteråt i alla fall.


Så kan det gå

Det blev som ni kanske märkt inget långt inlägg igår. Orsaken skrivs inte här men har vi tur kommer inlägget upp ikväll efter träningen, för nu måste jag plugga ikapp det jag missat under veckan.

Ni kan få ett till smakprov bland bilderna så länge

PUSS!



Kort från andra dagen tror jag.
Jag skulle hoppa över en bäck, men vurpade (på andra sidan om den som tur var).
 Det var över en meter snö så skidorna försvann ner och jag fick gräva ett bra tag. Man ser bakdelen på ena skidan sticka upp lite.

Hemma

Nu är jag hemma. Nästan helskinnad. Skriver ett låååångt inlägg ikväll/inatt.
Ville bara rapportera att jag lever!



In tha lift ;D

RSS 2.0